Houtrot

houtrotHoutrot is een veel voorkomend probleem dat mede veroorzaakt kan worden door:

- Ondeugdelijke beglazing
- Openstaande verbindingen
- Lokale gebreken in het verfsysteem
- Klemmende ramen en deuren

Korsten Schilderwerken is gespecialiseerd in houtrotsanering. Er wordt gewerkt met de producten en werkwijzen van Repair Care. Repair Care heeft namelijk een uniek systeem ontwikkeld waarmee hout op een duurzame manier hersteld word. Daarnaast kunnen ook preventieve werkzaamheden uitgevoerd worden om houtrot in de toekomst te voorkomen. Denk hierbij aan het dichtzetten van capillaire naden en stijl/dorpel verbindingen, dichten van scheuren, afronden van scherpe kanten, corrigeren van omtrekspeling aan ramen en deuren, enz. Kenmerkend voor de producten van Repair Care is dat ze duurzaam elastisch en vochtbestendig zijn. Hierdoor zijn reparaties, nadat ze overgeschilderd zijn, niet meer zichtbaar. Bovendien gaan de gerenoveerde kozijnen niet meer kapot, ze gaan minstens de verdere levensduur van het kozijn mee. Omdat goede producten alleen niet voldoende zijn voor het juist uitvoeren van een reparatie leidt Repair Care al jarenlang schilder- en onderhoudsbedrijven op. Korsten Schilderwerken is tot en met Niveau 3 opgeleid. Hierdoor mag zij zich Repair Care Systeem Professional noemen en kan zij u prima adviseren over zowel reparatie als preventie.

Repareren

Bij barsten en scheuren en bij kleine aantastingen (kleiner of gelijk aan 10 cm) kan na voorbehandeling worden volstaan met het vullen van de aangetaste delen met een duurzaam reparatievulmiddel.

Lamineren / Deelvervanging

Grotere aantastingen die niet tot aan de glaslijn komen, kunnen door lamineren worden gerepareerd. Hierbij wordt een op maat gemaakt nieuw houten deel ingebracht.
Deelvervanging is op zijn plaats, indien het door houtrot aangetaste deel verder gaat dan de glaslijn of zich zowel in de stijl als onderdorpel bevindt. Bij deelvervanging wordt een nieuw dorpeldeel, stijlstuk of een combinatie hiervan in het kozijn aangebracht.

Klein timmerwerk

Onder klein timmerwerk verstaan wij bijvoorbeeld het vervangen van:
- boeiboorden
- windveren
- daklijsten
- borstweringspanelen
- zijwanden dakkapel
- gevelbeplating
- afschaven klemmende ramen en deuren