Houtrotherstel

Houtrot is een veel voorkomend probleem dat mede veroorzaakt kan worden door:

– Ondeugdelijke beglazing
– Openstaande verbindingen
– Lokale gebreken in het verfsysteem
– Klemmende ramen en deuren

Korsten Schilderwerken is gespecialiseerd in houtrotsanering. Er wordt gewerkt met de producten en werkwijzen van Repair Care. Repair Care heeft namelijk een uniek systeem ontwikkeld waarmee hout op een duurzame manier hersteld word.

Daarnaast kunnen ook preventieve werkzaamheden uitgevoerd worden om houtrot in de toekomst te voorkomen. Denk hierbij aan het dichtzetten van capillaire naden en stijl/dorpel verbindingen, dichten van scheuren, afronden van scherpe kanten, corrigeren van omtrekspeling aan ramen en deuren, enz.

Repareren

Bij barsten en scheuren en bij kleine aantastingen (kleiner of gelijk aan 10 cm) kan na voorbehandeling worden volstaan met het vullen van de aangetaste delen met een duurzaam reparatievulmiddel.

Lamineren / Deelvervanging

Grotere aantastingen die niet tot aan de glaslijn komen, kunnen door lamineren worden gerepareerd. Hierbij wordt een op maat gemaakt nieuw houten deel ingebracht.

Deelvervanging is op zijn plaats, indien het door houtrot aangetaste deel verder gaat dan de glaslijn of zich zowel in de stijl als onderdorpel bevindt. Bij deelvervanging wordt een nieuw dorpeldeel, stijlstuk of een combinatie hiervan in het kozijn aangebracht.

Kleine timmerwerkzaamheden

Onder klein timmerwerk verstaan wij bijvoorbeeld het vervangen van:

– boeiboorden
– windveren
– daklijsten
– borstweringspanelen
– zijwanden dakkapel
– gevelbeplating
– afschaven klemmende ramen en deuren

Buitenschilderwerk

Goed en tijdig onderhoud is de basis voor de duurzaamheid van uw pand. Door de inzet van professionele schilders heeft u daar bijna geen omkijken naar en krijgt u bovendien een goed advies.

Beglazing

Glaszetten behoort van oudsher tot het terrein van de schilder en vandaag de dag is isoleren noodzaak geworden. Dubbele beglazing, geluidwerend glas en veiligheidsglas verzorgen wij voor u vanaf het pasklaar maken van de kozijnen tot en met het bijwerken van het eventueel beschadigde schilderwerk.

Betonherstel

Als de alkaliteit in beton terug loopt is het betonijzer niet meer beschermd. Het betonijzer zal door roest gaan uitzetten en betonschade veroorzaken. Belangrijk is dat deze schades vakkundig worden hersteld zodat het beton zijn sterkte zal behouden.

Houtrotherstel

Duurzaam onderhoud van houten gevelelementen met de Repair Care aanpak. Economisch en duurzaam beheer van gebouwen staat of valt met zorgvuldig onderhoud, onder het motto: voorkomen is beter dan genezen.

Wandafwerking

Maximale keuze:

Glasweefselbehang
Glasvliesbehang
Papierbehang
Vinylbehang
Latex spuiten